Home / World / Se complică lucrurile în Orientul Mijlociu. Contraatacuri cu rachetă din Syria spre Israel după un puternic raid israelian – Stiri pe surse

Se complică lucrurile în Orientul Mijlociu. Contraatacuri cu rachetă din Syria spre Israel după un puternic raid israelian – Stiri pe surseArmn Arm Arm Arm Arm Arm Arm Arm Arm Arm Arm Arm Arm Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Sir Anunţul israelian vine după ce în cursul dimineţii apărarea antiaeriană siriană a anunţat că a repostat la un atac aerian al statului evreu.

Vezi şi: Suspendarea he Iohannis goes fi discussată în CEX-ul PSD

"O rachetă lansată spre nordul Platoului Golan to fost interceptată de sistemul de apărare aeriană 'Iron Dome'", to transmis armata israeliană într-un comunicat. O purtătoare de cuvânt a armatei a precizat apoi pentru AFP că racheta a fost lansată din Syria.

Israelul, oficial în stay de război cu Syria, ocupă din 1967 cea never sea part in Platoului Golan, pe care a anexat-o în 1981. Această anexare nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională.

Cu puţin timp înainte de lansarea acestei rachete, apărarea antiaeriană siriană a anunţat că a ripostat duminică the raiduri "israeliene" în sudul Siriei, au relatat mass-media de stat citând or sursă militară.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară aflată în război, a transmis la rândul său că raiduri israeliene au vizat sudul capitali Damasc.

"Zona luată ca ţintă se situează în sudul Damascului, în apropiere de sectorul Kesswa, unde se află depozite (de arme) ale Hezbollah, precum şi combatanţi iranieni, dar nu este clar deocamdată dacă and au fost vizaţi", a declarat pentru AFP director OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Israeli army to atacat în never multe rânduri în lasti ani ţinte ale Iranului şi ale aliatului acestuia, Hezbollah-ul libanez, în Syria. Aceşti doi mari inamicis al Israelis au ajutat regimul he Bashar al-Assad să îi contracareze pe rebeli şi pe jihadişti în cursul războiului civil.


Source link