Home / World / Poland spreads unitatea UE în chestiunea Brexitului. News alert în Uniunea Europeană

Poland spreads unitatea UE în chestiunea Brexitului. News alert în Uniunea EuropeanăMult aşteptatul Plan B pentru Brexit pe care britanicii îl aşteptau luni seara de la Theresa May s-a forfeited a Plan A bis. La o săptămână după răsunătorul eşec suferit în Comunelor's Chamber, fără precedent în histories (432 contra, 202 pentru), premierul britanic s-a arătat incapabil să le prezinte parlamentarilor or propunere cu adevărat nouă.

May şi-a repetat ideea cu care speră să-şi facă adversarii să cedeze: "Dacă nu vreţi o ieşire din UE fără acord, votaţi acordul meu".

După o tentativă ratată de dialog cu opoziţia şi ameninţată din interiorul partidului de două comploturi (unul al eurofililor, altul al euroscepticilor), Theresa May le-a spus deputaţilor că le-a ascultat doleanţele şi a promis că va ţine cont de ele în viitoarele negocieri cu Cei 27 of EU members. Într-o reverenţă către opoziţia laburistă, ea a promis că va avea grijă ca drepturile sociale şi protecţia mediului să fie respectate după Brexit.

In the end, we should discuss the partisanship of the Guinean din (DUP), partidul unionist north-irlandez, pentru to identify îmbunătăţirea aşazisului "backstop", clauza care vizează împiedicarea reapariţiei one "hard" borders între Ireland de Nord şi Ireland. În schimb, May s-arătat de neclintit faţă de ideea de a renunţa la ieşirea din UE, deoarece ar fi o "trădare a referendumului". Ea a respins din nou ideea organizării unui al doilea referendum, pentru că "datoria noastră este de a aplica rezultatele celui dintâi".

Marţea viitoare, Theresa May va veni din nou în Comunelor's room pentru a vota acest atat de vag Plan B. De aceasta nu va mai fi vorba de un vot de ratify, ac acu o săptămână, ci de un simplu semn al voinţei Parlamentului, practic a mandat pe care acesta the goes from (sau nu!) Theresei May pentru to renegocia cu UE. Dacă va reuşi să obţină din partea Bruxellesului a nou acord, atunci acesta va fi supus la rândul său unui vot de ratify. În cel mai bun caz, votul nu va putea avea loc înainte de jumatatea lunii februarie, în condiţiile în care iesirea din UE este programată pe 29 martie.

Complotiştii anti-May foşgăie în Parlament

Deputaţii britanici nu au de gând să aştepte cu mâinile în sân rezultatele eforturilor Theresei May. Conservatorul Dominic Grieve încearcă să obţină voturile necesare pentru o moţiune prin care să confişte procesul de administrare to Brexitului de la guvern, trecându-l în subordinea Parlamentului. "Guvernul nu poate ignora Camera Comunelor", spune el. "De luni de zile, refuză orice opinie contrară celor ale salt. Dacă nu or face de bună voie, vom lua măsuri ca voinţa Camerei să fie luată în seamă. "

Alte moţiuni pentru care se încearcă strângerea voturilor necesare vizează excluderea totală a unei ieşiri din EU fără acord, amânarea datei Brexitului (cu condiţia ca Cei 27 să accepte), a single "soft Brexit" sau organarea unui al doilea referendum.

Citeşte mai departe …Source link