"Epidemics" de boli pulmonare asociate cu ţigările electronice în mai fines state American. Pacienţii sunt spitalizaţi şi ventilaţi mecanic[ad_1]

State Officials au confirmat vineri cel puţin 31 de cazuri, alte zeci fiind încă investigate. Medical authority nu se pot exprima în privinţa recuperării pacienţilor avertizând unităţile spitaliceşti şi publicul cu privire la leziuni pulmonare severe ce pot ameninţa viaţa.

Pacienţii descriu simptome precum dificultăţi de respiraţie, pierderea suflului sau durere în piept, dar şi febră, tuse, vomă şi diaree.

Cel puţin cinci state americas, şi anume California, Illinois, Indiana, Minnesota şi Wisconsin, au confirmat cazuri to ceea Centrul de Control şi Prevent Bolilor numeşte "a group of pulmonary boli linked de utilizarea ţigărilor electronice", raped în ultimele săptămâni în rândurile adolescenţilor şi adulţilor tineri. 94 de cazuri similare sunt suspectate în 14 American state.

Deocamdată nu există indicei că la mijloc s-ar afla o boală infecţioasă, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrul de Control şi Preventing Bolilor. Oficialii au precizat că în vreme ce în unele cazuri simptomele sunt asemănătoare, nu pot spune dacă dispozitivele în sine sunt cauza sau anumite ingredient şi substanţe inhalate. Pacienţii au spus medicilor au inhalat mai multe substanţe, între care nicotină, produse pe bază de marijuana şi infuzii făcute acasă.

Gregory Conley, preşedintele Asociaţiei Americans de Vaping, or grupare care militează pentru vaping a decalarat că lunar about 10 milioane de adulţi inhalează nicotină fără probleme majore, astfel că cel mai probabil „produsele care provoacă leziuni pulmonare sunt amestecuri făcute de amatori care conţin THC ( principalul ingredient psihoactiv al marijuanei) sau droguri ilegale, şi nu nicotină ”.

Authoritat din sănătate spun însă că nu există încă o folosinţă îndelungată a dispozitivelor electronice pentru a trage concluzia că „este o practică sigură” pentru cei mai mulţi dintre astfel de fumători.

Cu aproximativ o lună înainte de spitalizare patru adolescenţi între 16 şi 18 ani, trataţi the acelaşi spital, au manifestat simptome aparent gestionabile şi care arătau ca nişte infecţii viral sau pneumonii bacteriene: respiraţie greoaie, tuse, febră, disconfort abdominal. Însă starea lor a continuat să se deterioreze chiar după tratament adecvat cu antibiotice şi oxigen. Unii dintre and au intrat în stop respirator şi au fost puşi pe ventilare mecanică.

Emily Chapman, of the spitalul de copii din Minnesota care îi tratează pe adolescenţ, a spus că alături high terapii doar corticosteroizii le-au ameliorat simptomele.

„Aceste cazuri sunt complexe şi extrem de dificil de diagnosticat, întrucât simptomele mimează o infecţie, dar pot escalada şi duce la complicaţii severe şi spitalizare îndelungată”, a spus aceasta. „Supravegherea medicală e esenţială“, a avertizat Chapman.

A raport din 2018 ap Academiei Naţionale de tiinţă, Inginerie şi Medicină a arătat că deşi ţigaretele electronice nu au potenţial la fel de dăunător precum ţigările obişnuite (care prin ardere eliberează o mare cantitate de substanţe toxice), acestea nu sunt lipsite de ricuri pentru sănătate , printre efectele adverse numărându-se episoade frecvente de tuse, respiraţie şuierătoare; ele cresc şi frecvenţa atacurilor de astm.

Un tânăr bolnav de astm, care fumează ţigări electronice de aproximativ un an, spitalizat luna trecută pentru pneumonia, descrie că avea senzaţia că respiră printr-un pai, tuşea, inima îi bătea accelerat şi respira sacadat. A ajuns să fie ventilat mecanic şi atunci doctorii au făcut conexiunea cu ţigările electronice.

Joi statul Wisconsin had 15 cazuri confirmate şi high 15 încă sub investigated, toate fiind spitalizate. Noile cazuri includ şi adulţi ceva mai vârstă. În toate cazurile pacienţii au fumat ţigări electronice în săptămânile şi lunile de dinainte fără a se cunoaşte ce substanţe au inhalat.

De asemenea în New York au fost raportae 11 cazuri de boli pulmonare asociate cu fumatul prin dispozitive electronice, mulţi dintre pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 49 spunând că au folosit substanţe ce conţineau canabis.

Medical experiments spun că au mai avut cazuri de boli pulmonare declanşate de fumatul electronic, dar au fost unele izolate, în timp ce îmbolnăvirile Recent indică o adevărată „epidemics“ a bolilor pulmonare mai ales în rândurile celor tineri şi foarte tineri.

America are the milioane de fumători de ţigări electronice în rândurile liceenilor şi adulţilor tineri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe page noastră de Facebook, printr-a Like mai jos:

[ad_2]
Source link