Doctors have noticed a new coronavirus symptom in children – it comes with fever and stomach problems[ad_1]

Deca red merenje temperature koronavirus

Foto: Shutterstock

Direktor istarskog Zavoda za javno zdravlje, dr Aleksandar Stojanović naveo je, govoreći o epidemiološkoj situaciji u Istri, da je 73 odsto zaraženih korona virusom uzrasta do 18 godina, kako piše Glas Istre.

On je istakao da je veliki broj njih u samoizolaciji, kao i da su, upravo kod dece, lekari počeli da primećuju još jedan simptom koji je znak zaraze virusom kovid 19.

– Uz uobičajene simptome koji počinju uglavnom probavnim smetnjama i povišenom temperaturom, javljaju se i promene na koži u obliku osipa na telu. Taj osip kod nekih može da bude manje, a kod nekih više izražen – rekao je Stojanović.

Kako je dalje naveo, kod odraslih se među prvim simptomima javljaju dosta jake glavobolje i bolovi u celom telu, uz gubitak čula ukusa i mirisa, povišenu temperaturu i takođe – probavne tegobe.

– To su neke indikacije kod kojih bi svakako trebalo posumnjati na zarazu novim korona virusom, ostati kod kuće i javiti se lekaru – poručio je Stojanović.

On je apelovao na stanovništvo da budu odgovorni prema sebi i drugima i da se pridržavaju epidemioloških mera.

Video: Ana Brnabić o zatvaranju škola: Đaci su u školama najsigurniji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

.

[ad_2]
Source link